Web Analytics Made Easy - Statcounter

بارش شدید و سنگین برف در جاده‌های خراسان شمالی گردنه امین‌الله در حدفاصل بجنورد به آشخانه و همچنین جنگل گلستان به چمن بید را به‌طور کامل مسدود کرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد از ظهر روز جمعه، بارش برف در نقاط مختلف خراسان شمالی آغاز شد و این بارندگی‌ها در شب گذشته علاوه بر شدت، همراه با کولاک شدید به وقوع پیوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرارگاه حمل‌ونقل و راهداری زمستانی خراسان شمالی با صدور اطلاعیه از انسداد گردنه امین‌الله در حدفاصل بجنورد به آشخانه و همچنین محور جنگل گلستان به چمن بید خبر داده و آورده است: تمامی محورهای خراسان شمالی از جوی نیمه‌ابری تا ابری برخوردار هستند که در جاده‌های بجنورد به اسفراین، بجنورد به شوقان، بجنورد به ناوه و حوزه شهرستان راز و جرگلان در تخته باغلق تردد فقط با زنجیر چرخ امکان‌پذیر است.

 

 

ابراهیم پرفند در مصاحبه با خبرنگار فارس در بجنورد از آخرین اقدامات انجام‌شده برای درراه ماندگان جاده‌های استان خبر داد و گفت: هلال‌احمر بجنورد از شب گذشته تا بامداد امروز شنبه، بیش از ۱۲۰۰ نفر را در محل‌های مشخص‌شده برای اسکان اضطراری، پذیرش کرده است.

رئیس هلال‌احمر بجنورد به محل‌های تعیین‌شده نیز اشاره کرد و افزود: مساجد قائم در شهرک امام خمینی بجنورد، مسجد شهرک شاهد، مسجد امام رضا، مسجد کرمانی و آستان مقدس سید عباس بجنورد، پذیرای مسافران درراه مانده کولاک برای اسکان اضطراری بوده است.

 

 

آموزش‌وپرورش خراسان شمالی نیز همزمان با این بارش‌ها اطلاعیه‌هایی برای تعطیلی مدارس ۸ شهرستان خراسان شمالی صادر کرد. (+)

براساس اعلام سازمان هواشناسی این بارش امروز به‌پایان می‌رسد و کاهش محسوس هوا در خراسان شمالی قابل پیش‌بینی است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: گلستان بجنورد امام خمینی جنگل خراسان شمالی جنگل گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۹۷۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️

️با وجود افزایش بارندگی‌ها در روز‌های اخیر، حجم مخازن آبی در سد‌های خراسان‌شمالی نه تنها بیشتر نشده، بلکه نسبت به زمان مشابه پارسال کاهش یافته‌است.

به گزارش خبرنگار استان‌ها خبرگزاری دانشجو، بر پایه آمار‌های اداره کل هواشناسی خراسان شمالی؛ استان شاهد بارندگی‌های مناسبی در بهار امسال بود و بارش باران در قریب به اتفاق ایستگاه‌های هواشناسی استان ثبت شد و انتظار این می‌رفت که سد‌ها با منبع ذخیره آبی مناسبی مواجه باشند، اما عملا اینگونه نبوده و همچنان در انتظار آب هستند.

افزایش بارندگی‌ها هرچند تاثیری بر سد‌های خراسان‌شمالی نگذاشت، اما موجب خوشنودی و رضایت کشاورزان شد که البته این خوشحالی در برخی نقاط استان با واردشدن خسارت ۳۹ میلیاردی به باغات و سرمازدگی آن‌ها از بین رفت.

به گزارش خبرگزاری دانشجو از خراسان‌شمالی، بارندگی‌های اخیر در استان مردم را نسبت به ذخایر آبی در سال جاری خوشبین کرد، اما آمار سد‌های خراسان‌شمالی حرف دیگری می‌زند.

افزایش میزان بارندگی‌ها
مهری هاشمی، رئیس اداره پیش‌بینی هواشناسی خراسان شمالی گفت: میزان بارش در خراسان شمالی طی سال آبی جاری به نسبت سال گذشته ۴۲ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: این میزان نسبت به دوره آماری شش درصد کاهش داشته است که نشان می‌دهد همچنان با کمبود بارندگی به نسبت دراز مدت مواجه هستیم.

مظاهر عظیم‌زاده، رئیس اداره پیش‌بینی هواشناسی خراسان‌شمالی بارندگی‌های اخیر استان را بی‌سابقه می‌داند و می‌گوید: در آخرین بارندگی که رخ داد در ایستگاه کلات اسفراین ۳۵.۶ میلی‌متر بارش به ثبت رسید.

وی همچنین با تاکید بر مطلوب بودن بارندگی در سایر نقاط خراسان‌شمالی خاطرنشان می‌کند: ایستگاه سنخواست جاجرم با ۳۳.۷ میلی‌متر بارش و ایستگاه زیدآباد شیروان نیز با ۳۰.۴ میلی‌متر بارش، آمار خوبی از بارندگی را در روز‌های اخیر به ثبت رساندند در حالی که در سال گذشته این مقدار ۱۱ میلی‌متر بود.

بی‌تاثیری بارندگی در پر کردن سد‌ها
خراسان شمالی هشت سد و ۱۱ بند انحرافی دارد و توان ذخایر آبی سد‌های استان ۲۳۴ میلیون مترمکعب است ضمن اینکه ۳۲ تشکل در پایاب این سد‌ها فعال هستند و این منابع آبی سهم مهمی بر توسعه بخش کشاورزی ایفا می‌کنند.

وحید واسطه، معاون آب‌منطقه‌ای خراسان‌شمالی بارندگی‌های اخیر را در افزایش حجم مخزن سد‌های استان بی تاثیر می‌داند و می‌گوید: در مجموع بارش‌های اخیر، ۵۱۰ هزار مترمکعب آب وارد سد‌های استان شده‌است و بیشتر روان‌آب ایجاد شده بر اثر بارندگی در مناطق خارج از حوضه آبریز سد‌ها بوده و در سایر بخش‌ها نیز بارندگی روی داده در استان به صورت ملایم بوده است.

وی در ادامه آماری از وضعیت مخازن آبی استان می‌دهد: تنها ۲۲ درصد از حجم مخازن سد‌های استان آب دارد و ۷۸ درصد آن خالی‌است که این نشان می‌دهد حجم مخازن آبی در استان نسبت به سال گذشته کمتر شده‌است.

واسطه، بارندگی‌های امسال را نسبت به سال قبل مطلوب، اما نسبت به آمار بلندمدت کمتر می‌داند و می‌گوید: میزان بارندگی از ابتدای سال آبی تا کنون بر اساس اطلاعات ثبت شده در ایستگاه‌های شرکت آب منطقه‌ای، حدود ۲۱۰ میلی‌متر بوده که در مقایسه با بارندگی میانگین بلند مدت استان که حدود ۲۲۰ میلی‌متر بوده، حدود ۴ درصد کمتر است.

به نظر می‌رسد روان‌آب‌های ایجاد شده در سطح استان، آنچنان کارایی لازم برای هدایت و کنترل آب به مخازن سد‌ها را ندارند و باعث هدررفت آب می‌شوند.

کمبود ذخایر آبی در استان، اهمیت ویژه مردم به صرفه‌جویی و مدیریتی متفاوت را از جان مسؤلین می‌طلبد.

بارندگی‌ها عامل رشد کشاورزی در استان
سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.

محمد محمد‌زاده، رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی در مورد بارش‌های بهاره امسال اظهار کرد: بارندگی بهاره امسال مناسب بود و بارش‌های اخیر موجب سیراب شدن مزارع و رسیدن رطوبت نسبی به دشت‌ها و کشتزار‌ها شد.

محمدزاده بارندگی فصل بهار را به دلیل تاثیر مطلوب بر رشد گیاهان و تعدیل دمای هوا برای کشاورزی بسیار مثبت دانست و افزود: این بارش به ویژه برای کشتزار‌های غلات گندم، جو و دانه‌های روغنی کلزا مفیدتر بوده و رطوبت مورد نیاز کشتزار‌ها برای یک هفته تا ۱۰ روز را تامین کرده است.

وی بیان کرد: بارش به موقع و در حد مطلوب می‌تواند دوره رشد ریشه و ساقه گیاهان را تسریع کند که متعاقب آن هرچه شاخص سطح سبز گیاه بالا رود میزان دریافت نور خورشید نیز افزایش یافته و بر میزان باردهی غلات افزوده می‌شود.

رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی ادامه داد: اگرچه سرمای ۱۰ اردیبهشت ماه سال جاری هشت هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال به بخش باغی شهرستان‌های شیروان، فاروج و راز و جرگلان خسارت زد، ولی میزان بارش‌ها و کشاورزی خوب امسال جبران این خسارت‌ها را خواهد کرد.

خسارت ۳۹ میلیاردی سیلاب به کشاورزی خراسان‌شمالی
محمدجواد تشکری، رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: خسارات تگرگ و سیلاب پانزدهم اردیبهشت به مزارع و باغ‌های استان ۳۹ میلیارد تومان برآورد شد.
براساس ارزیابی سازمان جهاد کشاورزی استان، خسارات وارده به بخش باغی و زراعی شهرستان‌های بجنورد، اسفراین، بجنورد، جاجرم ۳۹ میلیارد تومان است که بیشترین خسارت در سنخواست از توابع شهرستان جاجرم به میزان ۲۵ میلیارد تومان گزارش شد.

تشکری با تأکید بر اینکه بیمه کشاورزی تنها و موثر‌ترین روشی است که دولت می‌تواند از طریق آن برای جبران بخشی از خسارت‌ها به کشاورزان و باغداران کمک کند، گفت: همچنین ۵۸ کیلومتر از جاده‌های بین مزارع ۲۰ تا ۳۰ درصد خسارت وارد شده است.

رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه از خسارت سیل به ۱۴ کانال و استخر وآب بند و ۵ رشته قنات در اسفراین و چهار واحد دامپروری نیز خبرداد.

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت / بارش باران در چالوس و هراز
  • مسیر اصلی جاده صالح آباد- تربت جام مسدود شده است
  • رفع هشت نقطه پرحادثه در شبکه راه‌های خراسان شمالی
  • رفع ۸ نقطه پرتصادف در شبکه راه‌های خراسان شمالی
  • رفع نقص ۸ نقطه پرتصادف در راه‌های خراسان شمالی
  • رفع مشکل اسکان عشایر کوچ‌نشین سملقان با پیگیری دستگاه قضایی
  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • وضعیت راه‌های کشور؛ بارش باران در جاده‌های چالوس و فیروزکوه
  • تخلیه دومین ملک مسکونی محل انباشت ضایعات و زباله توسط شهرداری بجنورد
  • خسارت ۳۹ میلیارد تومانی سیلاب به حوزه کشاورزی خراسان شمالی